Atina'e o ie e le'i lalagaina

Ie le lalagainao lo'o faia i alava fa'asinotonu po'o alava fa'afuase'i.O se augatupulaga fou o mea e puipuia ai le siosiomaga, o le susu-faʻamaonia, manava, fetuutuunai, malamalama, e le mafai ona faʻafefeteina, faigofie ona pala, e le oona ma e le faʻafefe, mauoa i lanu, maualalo le tau, toe faʻaaogaina, ma isi. faʻataʻitaʻiga, polypropylene (pp material) granules e tele lava ina faʻaaogaina e pei o mea mataʻutia, lea e gaosia e ala i le faʻaauauina o le laʻasaga tasi o le faʻafefeteina o le vevela maualuga, viliina, faʻapipiʻi, vevela vevela ma coiling.Ua ta'ua o le ie ona o ona foliga vaaia ma nisi o meatotino.
I le taimi nei, o loʻo pulea pea e alava a le tagata le gaosiga o ie e le o lalagaina, ma o lenei tulaga o le a le suia tele seia oʻo i le 2007. 63% o alava faʻaaogaina i totonu.ie lē lalagainagaosiga i le lalolagi atoa o le polypropylene, 23% o le polyester, 8% o le viscose, 2% o le fiber acrylic, 1.5% o le polyamide, ma le 3% o lo'o totoe o isi filo.
I tausaga talu ai nei, o le faʻaaogaina oie le lalagainai mea fa'amama fa'amama tumama, mea fa'afoma'i, ta'avale felauaiga, ma mea 'ie seevae ua matua fa'ateleina.
Le atinaʻeina faʻapisinisi o alava e faia e tagata ma le faʻaaogaina faʻapolofesa o ie e le o lalagaina: Ona o le faʻavaeina o feagaiga tau tamaoaiga faavaomalo, o fefaʻatauaʻiga o microfibers, alava tuʻufaʻatasia, alava biodegradable ma ituaiga fou o filo polyester ua tupu.E tele sona aafiaga i ie e le o lalagaina, ae e itiiti sona aafiaga i ofu ma ie lalaga.Suiga o ie ma isi sapalai: E aofia ai ie e le o lalagaina, lalaga ie, ata palasitika, polyurea foam, pulupulu laupapa, paʻu, ma isi. E fuafua i le tau ma le faʻatinoga o manaʻoga o le oloa.Le faʻaofiina o faiga fou, sili atu le tamaoaiga ma le lelei o le gaosiga: o lona uiga, o le faʻaogaina o ie fou faʻatauvaʻa e le o lalagaina e faia i polymers, ma le faʻaofiina o filo faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi ie e le o lalagaina.

O filo tetele e tolu o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o ie e le o lalagaina o le polypropylene fiber (62% o le aofaʻi), polyester fiber (24% o le aofaʻi) ma le viscose fiber (8% o le aofaʻi).Mai le 1970 i le 1985, o le fiva viscose sa sili ona faʻaaogaina i le gaosiga e le faʻaaogaina.Ae ui i lea, i le 5 tausaga talu ai nei, o le faʻaogaina o le polypropylene fiber ma le polyester fiber ua amata ona pule i le fanua o mea faʻaoga mama ma ie faafomaʻi.I le amataga o le maketi o le gaosiga o ie e le o lalagaina, o le taumafaina o le nailon e matua tele lava.Talu mai le 1998, ua faʻateleina le faʻaaogaina o fiber acrylic, aemaise i le fanua o le gaosiga o paʻu paʻu.


Taimi meli: Oke-10-2022